Jagt er drømme der gerne skulle blive til virkelighed.

Jagt er drømme der gerne skulle blive til virkelighed, selv har jeg altid drømt om elg i Sverige, Vildsvin, en god Kronhjort samt en Gemse. Lige netop de 4 arter har altid stået højt i mine drømme.
Med 2 elgkalve i 2006 og 2007, 8 Vildsvin i Tyskland og Sverige samt en rigtig god Kronhjort i Polen på 7.8 kg er de fleste drømme fyldt ud, Hjorten og nogle af vildsvinene blev skudt med Dream Hunting, et godt selskab som jeg brugte flere gange, indtil salget til Diane og dermed deres senere konkurs.
Så nu manglede jeg kun Gemsen, og valget faldt på Field and Forest, Hunting tours Danmark.
Jeg viste at de havde et godt revir i Østrig og for ikke at nævne dem i Polen hvor jeg skød Hjorten året tidligere.
Med flyet fra Kastrup og ankom til Wien kl. 11.00, drømme og forventning samt et glas Whisky er der altid tid til, jeg skal jo ikke køre. Vi blev afhentet af vor jagtleder som kørte de sidste 500 km med til vor revir Würmlack-Mountan som ligger tæt op til den Italienske grænse. Lige efter vor ankomst klædte vi om og kørte op til jagthytten på bjerget. Videre derop for at kikke efter gemse. På vejet op så Sepp et Alpe murmeldyr ligge på en stor sten og solede sig. Afstanden var ca. 90 meter og jeg placerede et fint skud med Sepps riffel i cal. 222. Vi kørte op til ca. 1800 m højde og gik de sidste 400 meter til fods. Vi sad og kikkede efter gemser og så da også 15 stk. men de gik langt ude på et andet bjerg. Thomas havde ikke set noget og var i hytten, da vi kom tilbage med mit murmeldyr.

Billede 1

Karl kom og hentede mig kl. 5 og vi kørte op til samme sted som dagen før, først så vi et rådyr, lille spids buk som jeg afstod at skyde på, og efter en kort venten så vi en stor gemsebuk langt ude, vi pürsche nærmere, men den var forsvundet på klipperne, vi besluttede at gå videre over bjergets top og vi fik igen kontakt med gemsen på 250 m afstand, jeg skød forbi lige under dyret. Vi ventede en halv time før vi gik ca. 300 m mere nærmere 3 nye gemser som vi havde opdaget, den sidste var en mindre men jagtbar buk, afstand var 300 m sagde Karl, men jeg mente nu over 350 m. Skød igen under med 2 skud. Jeg forslog at vi gik ned og kontrol skød min riffel.
Thomas havde været på en meget lang og stejl tur der varede fra kl 5 til kl. 15 men han havde fået sin gemse og et murmeldyr deroppe, så det hjalp lidt på hans smerter.
Om aften kom Karl igen og han så på mine prøve skud som sad rigtigt godt. Vi kørte med til det sted hvor Thomas havde siddet aften før, da Sepp havde set 10 gemser der, vi så dog ikke noget der, men Thomas havde set mindst 40 gemser der hvor han var og havde skudt et murmeldyr mere og det var en han som de Østrigske jægere kalder en bjørn.
Norbart havde besluttet at gå med Karl og mig på bjerget igen om morgen, Vi kørte op og gik de sidste 400-500 meter på til de 2200 m oppe hvor jeg skød forbi til den første gemse. Men lige inden vi kom derop fik Karl øje på en gemse. Vi gik i skjul af en stor sten og lagde os til rette, Norbart stillede sit video kamera op og jeg fik lov af skyde når den kom fri af græsset. Jeg hørte godt at de sagde at det var stor kapital gemse. Jeg lod skuddet gå og traf dyret lidt lavt men med en godt kugle, vi så skuddet på video inden vi besluttede at jeg skulle gå ned med alt udstyret til bilen. Og med et begyndte tågen at komme ned fra bjergtoppen så det var i sidste øjeblik at jeg havde skudt. Norbart og Karl gik over den lille kløft og hentede gemsen og kom med til bilen. De fortalte at det var sjælden at se så store gemse bukke. Men det første jeg skød forbi til var lige så stor.
Vi kørte ned til hytten for at vække Thomas og Norbart og Karl mente at det Gemsen nok var til guld medalje. Vi pakkede for at køre ind til Norbart i Ungarn hvor Thomas ville prøve efter råbuk om aften.
I Danmark blev min Gemse opmålt til 105.4 point hvilken giver en sølvmedalje.
Billede 2

I Oktober blev det til en elg kvige samt en tyr i Sverige, og med tyren blev de 4 første rigtig fyldt helt ud, så nu starter drømmen igen, bare med andre arter som vildged eller en Muflon vædder, og så må jeg jo se om Field and Forest kan finde et godt revir til mig.

Henrik Larsen
Mail: jagt.buch@adr.dk

Historien kan også hentes som word dokument ved at trykke på linket her