Dagen hvor gæssene bare kom og kom

Nu var alle roerne taget op og gæssene begyndte at slå på arealet, som ligger ude ved Kastager Strand, Flemming, Peter og jeg selv skiftedes til at holde øje med hvad der skete og vi kunne se at der kom flere og flere gæs for hver dag der gik, så nu blev planen lagt, vi skulle ud på gåsejagt den først kommende lørdag, men der var lige et par ting som vi først skulle have klarhed over, nemlig at ikke vor jagtudlejer skulle pløje jorden inden lørdag, han lovede at han ikke ville starte med at pløje før om søndagen så nu var der ikke noget som kunne holde os tilbage.
Vi blev enige om at invitere Jesper og Flemming med på jagt, og håbede på at de ville få en jagtoplevelse som de sent ville glemme, vi gav dem ikke de helt vilde forhåbninger, men bad dem dog om at tage godt med patroner med, for som vi sagde, det kunne jo være der kom mange gæs.
Det blev lørdag morgen tidligt og vi samledes til en kop kaffe oppe hos Flemming hvor Carsten også var stødt til, vejret var næsten ideelt, det kunne måske godt havde blæst lidt mere, men ellers var alt ok og spændingen var stor, måske allermest hos os der viste hvor mange gæs der var på arealet dagen før.

Bilerne blev pakket med lokkegæs, silhuet svaner, hvide overtræksdragter m.m., og så gik turen ud til Kastager, vi havde på forhånd bestemt hvor vi skulle sidde på marken, nemlig på kanten af den første lille bakke og så gik det op over en noget fugtig mark med alt udstyret. Vi nåede op hvor vi skulle sidde hvorefter vi straks gik i gang med at samle de 50 lokkegæs og svanerne, som blev stillet op efter et bestemt system, som vi har erfaring for virker.
Vi havde vinden i sydvest så gæssene vil komme ind fra øst/nordøst, vi havde dårligt nok fået fordelt de seks pladser før de første gæs var på vej ind, det var bramgæs, men længere ude var der flere flokke på vej og det var tydeligt, at det ikke også var bramgæs men i stedet grågæs og da vi kunne hører dem konstaterede vi, at der også var blisgæs imellem, det var Peters opgave at styre jagten, så nu gemte vi os bag ved svanen og ventede på signal fra Peter og så kom det NU! og vi dukke op bag svanen som nogle korkpropper og der blev afgivet skud fra alle, med et pænt resultat af skudte gæs til følge.
Der var faktiske gæs i luften hele tiden i de næste 3 timer hvor vi var på gåsejagt, dog kommer ikke alle flokke ind på skud, da vi ikke skyder før gæssene er inden for en afstand af ca. 15 meter, hvor der kan afgives et godt skud på hoved og hals af gåsen.
Vore to gæster fik virkelig, som vi håbede, en jagtoplevelse uden lige og det fik vi også selv, for at skyde 44 gæs på en morgen sker ikke hvert år, det blev nemlig til 6 blisgæs, 2 sædgæs, 21 grågæs og 15 canadagæs.
Billede 1
Leif Mortensen
Rosnæsvej 24
Nakskov

Historien kan også hentes som word dokument ved at trykke på linket her